طبیب من

اطلاعات عمومی پزشکی

طبیب من

اطلاعات عمومی پزشکی

سونوگرافی چیست ؟ چه کاربردی دارد؟ انواع سونوگرافی؟

سونوگرافی (Ultrasound) روشی بی خطر و بدون درد است که با کمک امواج صوتی انجام می‌شود و در نهایت تصاویر دقیقی از اندام‌های داخلی ایجاد می‌شود‌. در سونوگرافی از یک پروب کوچک به نام مبدل (transducer) و ژل مخصوصی که روی پوست قرار می‌گیرد استفاده می‌شود.
امواج صوتی با فرکانس بالا از پروب به داخل بدن وارد می‌شوند. پروب صداهایی که استخوان‌ها باز می‌گرداند را جمع می‌کند. یک کامپیوتر هم از این امواج صوتی برای تولید تصویر استفاده خواهد کرد.
در سونوگرافی مانند رادیولوژی از پرتوهای اشعه ایکس استفاده نمی‌شود. از آنجایی که تصاویر در لحظه قابل مشاهده هستند، امکان نمایش ساختار و حرکت اندام‌های داخلی بدن وجود دارد. از طرفی دیگر سونوگرافی قادر به نمایش جریان خون در رگ‌ها است. سونوگرافی یک آزمایش پزشکی غیر تهاجمی است که به پزشک در تشخیص و درمان بیماری‌ها کمک می کند.
سونوگرافی معمولی و مرسوم (Conventional ultrasound) تصاویر بخش‌های نازک و صافی از بدن را نشان می‌دهد. پیشرفت‌های رخ داده در فناوری سونوگرافی همچون سونوگرافی سه بعدی، منجر به تبدیل امواج صوتی به تصاویر سه بعدی می‌شود‌.
سونوگرافی فراصوتی داپلر (Doppler ultrasound) هم ممکن است بخشی از فرایند تشخیصی سونوگرافی باشد. در این روش حرکات متریال‌های مختلف در بدن ارزیابی می‌شود‌. این کار به پزشک اجازه می‌دهد که حرکت خون در سرخرگ‌ها و وریدها را ارزیابی کند.

حصبه

حصبه چیست؟

تیفوئید یا حصبه، همچنین به عنوان تب تیفوئید شناخته می شود یک بیماری پاتوژن است که توسط باکتری سالمونلا تیفی ایجاد می شود و منجر به تب ، سردرد و طیف گسترده ای از علائم دستگاه گوارش می شود.
این بیماری اغلب با تب پاراتیفوئید همراه است. برخی از این بیماران با لکه های گل رز به وجود می آیند
اسهال و استفراغ ممکن است در مراحل پیشرفته رخ دهد. تقریباً ۳۰-۷۰٪ از موارد تیفوئید با واکسیناسیون مناسب قابل پیشگیری است.
علایم بیماری حصبه یا تب تیفویید
دوره کومون این بیماری 7 تا 21 روز است و به میزان باکتری های وارد شده به بدن بستگی دارد.
در موارد خفیف، ممکن است باکتری ها سریع از بین بروند و علائم خفیفی را ایجاد کنند. در این حالت اینگونه افراد می توانند ناقل بیماری باشند در حالی که خود تنها علائم خفیفی از بیماری را از خود بروز داده اند.


زالی چگونه است؟ علل،عوامل و دلیل ابتلا به آن چیست؟

زالی: ملانین رنگدانه‌ای است که بر رنگ پوست، مو و چشم تاثیر می‌گذارد. اختلال در تولید این ماده، یک بیماری ژنتیکی مادام‌العمر به نام آلبینیسم را ایجاد می‌کند که با گذشت زمان بدتر نمی‌شود. افراد مبتلا به این بیماری، مقدار ملانین کمتری دارند یا اصلا ملانین ندارند. این مسئله می‌تواند بر رنگ پوست، مو و چشم و هم‌چنین بینایی آن‌ها اثرگذار باشد. این افراد غالبا موهای بلوند سفید یا بسیار روشن دارند؛ اگر چه موهای زرد یا قهوه‌ای هم گاهی در میان آن‌ها دیده می‌شود. رنگ دقیق موها به میزان تولید ملانین در بدنشان بستگی دارد. پوست بیشتر این افراد هم بسیار روشن و به رنگ سفید مایل به صورتی است؛ اما ممکن است در مواردی رنگ پوست طبیعی مشابه خواهران و برادران خود داشته باشند. افراد مبتلا به این بیماری، آلبینو نامیده می‌شوند.


برای خواندن ادامه مطالب اینجا کلیک کنید.

زونا چیست؟علل، عوامل، تشخیص این بیماری و راه های درمان آن

زونا (Herpes zoster or Shingles) عفونتی ناشی از ویروس واریسلا زوستر (varicella zoster virus) است و با نام تبخال زرد هم شناخته می‌شود. این ویروس دقیقا همان ویروسی است که آبله مرغان را ایجاد می‌کند و حتی پس از پایان این عفونت، ممکن است سال‌ها در سیستم عصبی افراد زندگی کند و دوباره به عنوان زونا فعال شود. این نوع عفونت با بثورات قرمز رنگ بر روی پوست مشخص می‌شود و با درد و سوزش همراه است. تاول‌های زونا معمولاً به صورت نواری در یک سمت بدن مانند گردن یا صورت ظاهر می‌شود.


زونا به ندرت در فردی که قبلا به این بیماری مبتلا شده، ایجاد می‌شود و اکثر تاول‌ها طی 2 الی 3 هفته برطرف خواهند شد. اما طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، در ایالات متحده، تقریبا 1 نفر از هر 3 نفر دچار بیماری زونا می‌شود.


برای خواندن ادامه مطالب اینجا کلیک کنید.

روماتیسم مفصلی چیست؟چگونه تشخیص داده میشود و راه های درمان آن؟

روماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمن است، به این معنا که سیستم ایمنی خود بیمار به بدن او حمله میکند . در بیماری روماتیسم سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم مفاصل حمله میکند و موجب التهاب مایع درون مفصل می شود.


التهاب مایع درون مفصلی ( با نام سیناویوم) میتواند موجب درد ، خشکی و بی حرکتی، ورم ، گرمی و قرمز شدن مفصل شود . مفصلی که مورد حمله قرار گرفته است حتی ممکن است تغییر شکل بدهد و در نتیجه شخص توانایی حرکت دادن ان به طور عادی را نداشته باشد. روماتیسم لگن بیماری است که در بدن شخص پیشروی میکند و به صورت دوره ای درد و التهاب آن بیشتر می شود که به آن “حمله” می گویند و بعد از گذشتن از هر حمله بیماری ، درمان روماتیسم مفصلی صورت گرفته و درد و التهاب بهبود میابد و در ادامه به علایم روماتیسم مفصلی میپردازیم.


“اسپوندیلیت آنکیلوزان” یا ” بیماری روماتیسم ستون فقرات ” یک بیماری مزمن است که به‌صورت عمده ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علت بروز بیماری ناشناخته است اما تعامل عوامل ژنتیکی و محیطی می‌تواند در پدید آمدن این بیماری نقش داشته باشند. عوارض روماتیسم ستون فقرات از طریق ترکیب نشانه‌های بالینی و یافته‌های رادیولوژی مانند وجود کمردرد التهابی، آنتزیت (التهاب محل اتصال استخوان‌ها به رباط یا تاندون‌ها) و یا آرتریت تشخیص داده می‌شود.


برای خواندن ادامه مطالب اینجا کلیک کنید.